Nieuw bericht

Dora Tamanaplein Rookvrij: Stem mee voor een gezond plein

geplaatst op 4 juni 2019, 07:19 uur, door Willy Oosterhuis

Een prachtig nieuw rookvrij plein betekent gezonde lucht, een signaal voor gezond gedrag en minder afval !!

De Pijp is sinds een jaar een prachtig plein rijker: het Dora Tamanaplein gelegen tussen de Tolstraat, Amsteldijk en Rustenburgerstraat. Ouders met kinderen, veel scholieren en andere jongeren hebben het plein inmiddels ontdekt. Dagelijks genieten ze van de ruimte om te spelen, anderen te ontmoeten en te relaxen.

Het plein sfeervol tussen de woningen gelegen naast een nieuw theater CC Amstel en vestiging van de OBA vraagt om een nieuw initiatief. “Het eerste rookvrije plein van Amsterdam” Een plein dat zal bijdragen aan een gezonde speel en verblijf omgeving voor kinderen en jongeren en een extra stimulans voor een gezonde leefstijl zonder roken. “Een goed voorbeeld doet goed volgen.” Met extra winst: een schoner plein. 

In de buurt zijn voldoende alternatieve plekken (met bankjes) om wel te kunnen roken. Een rook vrije plek geeft de gelegenheid om ook buiten een gezondere leefstijl na te streven. Na scholen en bedrijven is het inmiddels ook in openbare gelegenheden gewoon geworden om niet meer te roken. De volgende stap is nu om ook de openbare ruimte (of delen ervan) rook vrij te maken.

Zie ook:

Foto