Nieuw bericht

FIETSPARKEREN

geplaatst op 26 april 2019, 08:53 uur, door Cok Oostveen

Er is een publiciteitsactie over de witgeribbelde stoeptegels. Erg belangrijk voor blinden en slechtzienden. Want deze markeren plekken waarop zij zich kunnen orienteren, bijvoorbeeld om de straat over te steken. Dit betekent dat men op deze witgeribbelde tegels, of daar vlak naast, geen fietsen moet parkeren. De actie is bedoeld om mensen bewust te maken. Parkeer de fiets niet zomaar overal. Maar let op, zet de fiets op plaatsen waar dit geen hinder voor anderen oplevert. Met name voor blinden en slechtzienden.

Hetzelfde geldt voor de hoeken op de trottoirs. Daar moeten invaliden langs kunnen. Maar ook rollators en kinderwagens moeten daar langs kunnen. Want verderop tussen de geparkeerde auto's lukt het nooit. Gewone voetgangers lukt het wel om zich daartussendoor wurmen. Zowel bewoners als bezoekers in de Pijp moeten zich bewust worden van het feit dat zij hun fiets niet ovral kunnen neerzetten.

Zie bijvoorbeeld de doorgang bij de Oranjekerk en het tegenover gevestigde GLOUGLOU. Bij het terras van glouglou zijn anti-parkeertegels aangebracht. Bij de doorgang aan de kant van de Oranjekerk niet. Helaas staan daar geregeld fietsen geparkeerd. Zie de eerste foto. En zo zullen er zeker nog meer plaatsen in de Pijp zijn waar de doorgang vaak belemmerd wordt door geparkeerde fietsen. Eigenlijk zouden daar ook anti-parkeertegels aangebracht moeten worden aangebracht. Bij voorkeur met een duidelijk wit kruis. Een voorbeeld hiervan is de tweede foto.

Documenten