Nieuw bericht

FIETSKNELPUNTEN

geplaatst op 28 maart 19, 10:55 uur, door Cok Oostveen

De werkgroep fietsparkeren loopt en fietst zelf geregeld door de buurt. En niet alleen om parkeerproblemen met fietsen te signaleren. Ook andere zaken vallen op. Zoals knelpunten voor fietsers Met mogelijk gevaarlijke situaties als gevolg. Hieronder twee knelpunten.

De eerste is het kruispunt Hemonystraat-Ceintuurbaan. Fietsers die linksaf willen worden gestuit door de verhoogde trambaan. Daarom maken zij gebruik van het zebrapad, 10 meter naar links. Maar dan moeten fietsers wel over het drukke fietspad tegen het verkeer in. Ook scooters doen dit. Er moet dus een fietsstrook komen over de trambaan naar de overkant. Maar wel op het kruispunt zelf. Zoiets gaat uiteraard even duren. Dus een snelle, tijdelijke oplossing is dringend gewenst. Dat kan door tegen de trambaan asfalt aan te brengen. Zoals elders ook is gebeurd. O.a. bij de Ferdinand Bolstraat, de overgang van de Lizzy Ansinghstraat naar het fietspad van de Hillegaertstraat. Dan nog een rood kleurtje om het duidelijk aan te geven. Aan de overkant een gewone oprit. Wel moet een fietsenrek verplaatst worden. Zie de foto.

Een tweede knelpunt is het ontbreken van het begin van het fietspad op de kruising Van Woustraat en Tweede Jan Steenstraat, richting Sarphatipark. Het fietspad begint zo'n tien meter na de kruising. Regelmatig komt het voor dat fietsers het fietspad missen en tegen het verkeer in verder moeten. Want het fietspad kunnen zij nergens meer op. Helaas is de rijweg vrij smal. En kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Zie foto.

Wie weet bestaan er nog meer gevaarlijke en/of onduidelijke situaties voor fietsers. Wij zien misscien ook niet alles. Laat het ons weten! Reacties worden zeer op prijs gesteld.

Documenten