Nieuw bericht

Laad- en losplaatsen in de Frans Halsbuurt

geplaatst op 30 november 18, 11:09 uur, door Karlijn Heim

Het parkeervrij maken van de Frans Halsbuurt is afgerond. In alle straten zijn laad- en losplaatsen gecreëerd.
De laad- en losplaatsen zijn er voor bewoners om boodschappen te kunnen uitladen, om personen te laten in- en uitstappen, en voor leveranciers/bedrijven voor het laden en lossen van goederen. Er kan en mag niet meer geparkeerd worden in de Frans Halsbuurt. Net als in vele andere buurten in Amsterdam geldt dat er alleen geladen en gelost kan worden in de Frans Halsbuurt.

Aannemers en bezoekers
Ook aannemers mogen niet parkeren op een laad- en losplaats. Aannemers kunnen na het laden en lossen hun voertuig in de omgeving parkeren. De verklaring vanuit de Wegenverkeerswet voor laden en lossen  is:

'Het onmiddellijk, nadat het voertuig tot stilstand is gebracht, bij voortduring inladen of uitladen van goederen van enige omvang of enig gewicht, gedurende de tijd die daarvoor nodig is.'

Als u een verbouwing heeft, zorg er dan voor dat de aannemer op de hoogte is van de laad- en losregels. Geef ook bij uw bezoek aan dat (per ongeluk) parkeren op een laad losplaats niet is toegestaan. Men riskeert een parkeerboete van 90 euro.

Foto