Nieuw bericht

Lokaal Recyclepunt

geplaatst op 24 juni 18, 14:33 uur, door Gertrude van der Ven

De Pijp krijgt een Lokaal Recyclepunt! Op initiatief van de gemeente, samen met werkgroep De Schone Pijp is het recyclepunt ontwikkeld. Een plek waar bewoners spullen kunnen brengen die eigenlijk gewoon echt niet in de vuilcontainer thuishoren. Hard plastic, kleine houten materialen, frituurvet etc etc. We kunnen veel beter met afval omgaan, veel meer recyclen. Maar dat moet wel goed te doen zijn, lopend of met de fiets, dus liefst in onze eigen buurt.
Dit mobiele recyclepunt komt in eerste instantie 2 x in de week bij de Hemonylaan (bij de Lidl) te staan. Vanaf 16 juli iedere maandag en donderdag van 16.00-20.00uur. Als alles goed gaat hopen we dat na de zomer er nog 2 dagen bij de Vredeskerk (Action/Aldi) bij komen. En mocht het echt een succes worden, kan er wellicht nog een lokatie en een weekdag bijkomen.
Maar eerst gaan we dus van start in de Hemonybuurt. Op vrijdag 13 juli wordt het geopend, van 16.30-17.30uur. (de container zal tot 20.00uur open zijn) Leuk als veel geïnteresseerde bewoners hier ook bij aanwezig zijn!

Foto