Nieuw bericht

Frans Halsbuurt Parkeervrij?

geplaatst op 14 juni 18, 22:42 uur, door Gertrude van der Ven

Rocco Piers bestuurder van Stadsdeel Zuid is met wethouder Sharon Dijksma in overleg hoe het besluit van de gemeenteraad (opheffen van 600 ipv 300 parkeerplekken) uit te voeren, hoe de tijdelijke situatie aan te pakken en hoe de buurt hier bij te betrekken. De aanbesteding voor de herinrichting is uitgesteld tot 30 juni, dus voor die tijd zal een beslissing genomen worden.
Binnenkort zullen de wethouder en bestuurder langskomen in de buurt om te kijken naar de situatie. 

Heden 22 juni kunnen we constateren dat de scooter--en fietsplekken op de buurtplaatsen worden ontzettend goed gebruikt waardoor de stoepen daar inderdaad een stuk beter begaanbaar zijn.
Stadsdeelbestuurder Rocco Piers heeft wederom laten weten dat er gewerkt wordt aan een goede en efficiënte invulling van de openbare ruimte. Zowel tijdelijk, dus nu direct na opening van de garage, als definitief met de herinrichting. In de tussentijd zouden de buurtplaatsen zo blijven. Alleen waar bijv een fietsenrek erg instabiel staat en tot gevaarlijke situaties zou kunnen leiden, wordt er wat aan gedaan. Terecht natuurlijk.
Nu zijn er 19 juni opeens borden geplaatst bij alle buurtplaats-fietsrekken. Met het bericht dat de 22e (dus 3!!! dagen later al) de rekken en fietsen verwijderd worden! Dit lijkt toch wel een vergissing... ????
Ook staan de borden bij rekken, zoals in de daniel stalpert buurtplaats, die heel goed verankerd zijn en zeker niet gammel en gevaarlijk zijn. Ook een foutje?  ????
En dan moeten we toch wel erg lachen om de borden die staan bij fietsenrekken die helemaal geen buurtplaats zijn. Deze plekken zijn dusdanig verouderd en schots- en scheef dat het stadsdeel blijkbaar denkt dat amateurs (bewoners) ze neer hebben gezet  ????
Ja, de afgelopen jaren is natuurlijk vrij weinig aandacht geweest voor onderhoud in de Frans Halsbuurt. De meeste fietsenrekken die we gebruikt hebben lagen al lange tijd schuin, scheef en in de weg in de buurt. Ook mora meldingen hielpen daar niet bij, dus de vraag is dan of de nieuwe bestemming op de buurtplaats niet beter is dan laten rondslingeren in de buurt?  ????
Maar vooral hopen we toch dat niet opeens fietsen van onze buren verwijderd worden. Juist de fietsplekken, het intensieve gebruik hiervan en de lucht die dit creëert op de stoep is toch super om te zien?

De "weghaalborden" zijn, na protesten,  inmiddels aangepast, de datum is nu 2 juli. We hopen dat er voor die tijd overleg plaatsvind met de buurt.

3 foto's