Nieuw bericht

Lokale recyclepunt Noord-Pijp

geplaatst op 23 februari 18, 20:11 uur, door Gertrude van der Ven

Heel goed nieuws! Het lokale recyclepunt gaat er heel binnenkort echt komen! De exacte datum is nog niet bekend, maar het wordt waarschijnlijk eind april of begin mei.
De gemeente werkt samen met werkgroep De Schone Pijp om een afvalpunt neer te zetten waar bewoners kleine elektrische apparaten, klein chemisch afval, frituurvet, hard plastic, klein ijzer en andere metalen en klein hout kwijt kunnen.
Het wordt niet 1 pand, maar een mobiel recyclepunt. Dit recyclepunt wordt nu speciaal voor de noord-pijp ontwikkeld en zal op 3 verschilende plekken komen te staan zodat het voor zoveel mogelijk mensen goed bereikbaar is. 2 keer per plek per week. De locaties worden Marie Heinekenplein, Hemonylaan (bij de Lidl) en Ruysdaelkade/1eJSteen (bij rederij Smitje).
Het mobiel recyclepunt moet een naam krijgen. Zeker omdat 'ie op verschillende plekken komt te staan is het goed als er een pakkende, herkenbare naam komt. Zoals onze brandweer Dirk heet, zou een goede naam hiervoor ook heel handig zijn. Op het plaatje staat nu 'Oscar' maar dat is slechts een voorbeeld. Graag suggesties voor een naam die bij dit recyclepunt past.
De komende weken volgen meer nieuwtjes/details.

Foto