Activiteit

Keti Koti Maand: Samen eten en een goed gesprek

woensdag 26 juni 2024 , 18:00 - 21:30 uur
Illustration

Samen met Dialoog in Actie organiseren we een maaltijd en dialoog.

We eten samen Heri Heri, een gerecht dat stamt uit de slavernij in Suriname. Daarna besteden we in gesprekken aandacht aan ons slavernijverleden en de impact daarvan tot op heden.
Dialoog in Actie en OBA willen Amsterdammers in Zuid uitnodigen om over de pijn van de families van tot slaaf gemaakten en de doorwerkingen van ons slavernijverleden in het heden in gesprek te gaan. Daarbij leggen we steeds een link tussen het verleden, het heden en een toekomst zonder slavernij. We willen gesprekken tot stand brengen en verbondenheid creëren door steeds uit te gaan van het feit dat het ons gezamenlijke verleden is.

Programma
18:00 – 19:30: Heri Heri eten en ritueel
19:30 – 21:30: Dialoog

De maand juni staat bij de OBA in het teken van Keti Koti. Elk jaar op 1 juli vieren we tijdens Keti Koti, wat ‘ketenen gebroken’ betekent, de afschaffing van de slavernij. Op 1 juli in 1863 schafte Nederland de slavernij af in Suriname en de andere koloniën. 45.000 tot slaaf gemaakten kwamen vrij. Omdat het belangrijk is dat we deze zwarte pagina uit de geschiedenis niet vergeten, organiseren wij samen met Dynamo en Gemeente Amsterdam een maand vol met verdiepende lezingen, films en gesprekken. Ook zullen we de cultuur vieren met muziek, eten en kunst.

Locatie
OBA Roelof Hartplein
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
toegang gratis aanmelden vereist via roelofhartplein@oba.nl
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: