Activiteit

Prachtig klassiek koorconcert Sur la terre... comme au ciel

zondag 14 april 2024 , 15:15 - 17:10 uur
Illustration

Photonen Vocaal Ensemble - bekend van de tv-serie KLEM - zingt 'Sur la terre... comme au ciel', een heerlijk a capella-programma met mooie hedendaagse muziek  en Franse laat-romantische koorwerken.

Transcendentie & schoonheid
Wat is er mogelijk tussen hemel en aarde? Meer dan ons voorstellingsvermogen te boven gaat...
In A cette heure du jour (1992) van Ton de Leeuw hoor je hoe een verliefde Soemerische koninklijk schrijver de gunsten van de goden afsmeekt, en in het intrigerende Leonardo Dreams of his Flying Machine (2001) van Eric Whitacre wordt Leonardo da Vinci in zijn droom uitgedaagd los te komen van de aarde. Klinkt daar een zweempje Monteverdi? Het is een spannend en speels werk, waarin flarden tekst uit Da Vinci's dagboeken zijn verwerkt.

Verder fijne hedendaagse muziek muziek van Sisask, Howells, Frank Ticheli, Peter Louis van Dijk en verstild werk van de jonge Utrechtenaar Diederik van der Laag. Maar het is ook puur genieten bij de verfijnde harmonieën van Poulenc, Saint-Saëns en Duruflé.

Speelsheid, pure schoonheid, natuur, gebed en poëzie tillen ons op, troosten, en geven het leven kleur.

Dirigent: Jeroen Spitteler

Meer weten over het programma? Dat vind, je net als de kaartverkoop via de website van het Photonen.

Zondag 14 april 15.15 uur Amsterdam, Oranjekerk

Locatie
Oranjekerk
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
Kijk voor prijzen op de website van het koor. De stadspas is geldig.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Iedereen die geïnteresseerd is in klassieke muziek, of dat wil onderzoeken. Iedereen die van zang houdt. Iedereen die open staat voor hedendaagse, goed in het gehoor liggende, koorwerken Iedereen die merkt dat 1 + 1 in de muziek niet 2 maar misschien wel 3, 4 of nog meer is en geraakt kan worden door het wonder van harmonie en dissonantie en de betekenis van de teksten ;)
Documenten
Deel dit: