Activiteit

Vlinderwandeling met Nicky van Mot in Mokum

donderdag 1 juni 2023 , 13:00 - 14:30 uur
Illustration

Vlinderwandeling met Mot in Mokum
Ontdek alles over vlinders op het schitterende ecolint op de Kalfjeslaan in Buitenveldert. Laat je verrassen door de planten, schoonheid en natuurlijk de vlinders van dit mooie stukje natuur. En met wie kan dat beter dan met Nicky van Mot in Mokum. Hij weet alles maar dan ook echt alles over vlinders en de belangrijke waardplanten van deze wezentjes.

Donderdagmiddag 1 juni tussen 13.00 en 14.30 uur gaan we de route lopen, vlinders tellen en luisteren en vragen stellen aan Nicky. Je krijgt een starters pakket met vlinderkaart en routekaart vooraf. Opgeven via info@NMTzuid.nl

Vlinderroute Kalfjeslaan
Nog meer tellen kan altijd! Voor het derde jaar op rij gaan, ongeveer 7 mensen, vlinders tellen bij de Kalfjeslaan. Elke woensdag om 14.00 uur als het zonnig weer is, meer dan 18 graden en het niet te hard waait, lopen we zo’n 1 ½ uur een vaste route door het Ecolint. Een heerlijke wandeling tussen bloeiende planten en als het meezit veel prachtige vlinders.

Als het (beter) uitkomt tellen we ook op andere dagen. We hebben een app groep waarin we daarover met elkaar communiceren. De telling geven we door aan de Vlinderstichting (Meetnet) zodat we kunnen zien hoe de aantallen en soorten variëren over de maanden en wat de invloed van maaien is.

Loop je mee?
Heb je belangstelling? Geef je dan op bij info@NMTzuid.nl. Voorkennis is niet nodig – je krijgt een kaart waarop de meest voorkomende vlinders staan en voor je het weet ben je ‘expert’!

* Wij organiseren activiteiten zoals lezingen kostendekkend. Dat betekent dat we geen winst maken op activiteiten en dat de opbrengst naar de spreker en eventuele organisatorische en administratieve kosten gaat. Onze regels voor betaling en restitutie staan op deze pagina.

Locatie
start van het Ecolint ter hoogte van Kalfjeslaan 52, 1083 AA AMSTERDAM
Kosten toelichting
5 euro (2,50 voor NMT pas houders)
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
Deel dit: