Activiteit

Lezing 'Stop invasieve Exoten'

donderdag 22 september 2022 , 19:00 - 21:00 uur
Illustration

Stop de verspreiding en introductie van invasieve Exoten! Maar wat zijn dat dan?


Wilfred Reinhold van platform Stop Invasieve Exoten komt je alles vertellen over exoten. Planten en dieren die door menselijk toedoen (maar vaak niet opzettelijk) onze inheemse flora en fauna binnenkomen. Sommige gedijen heel goed en vormen vervolgens een bedreiging voor de al bestaande flora en fauna of voor de mens. Bekend is bijvoorbeeld de kleurrijke Halsbandparkiet in het Vondelpark, maar wat heeft dit voor effect op de al bestaande vogelpopulatie?

Geef je snel op via onderstaand formulier en ontvang de locatie van de lezing in De Pijp. Kosten zijn €5,- (NMT-pas €2,50)

Donderdag 22 September 2022
19.30 – 21.00 uur (deuren open om 19.00)

Invasieve Exoten
Invasieve exoten zijn uitheemse planten, dieren en micro-organismen die door menselijk toedoen in een nieuw gebied terechtkomen en daar risico’s of schade
opleveren. Bekende soorten zijn bijvoorbeeld halsbandparkiet, nijlgans, wasbeer, zonnebaars, tijgermug, Japanse duizendknoop, reuzenberenklauw en reuzenbalsemien, maar er zijn er al veel meer in Nederland. De soorten kunnen nadelig zijn voor onder meer natuur, gezondheid, waterbeheer, landbouw en recreatie.

Meer informatie vind je op de website van platform Stop Invasieve Exoten

Kosten toelichting
5 euro (2,50 voor NMT pas houders)
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
Deel dit: