Activiteit

Repair Café De Pijp

zondag 29 mei 2022 , 12:00 - 16:00 uur
Illustration

Kom met je kapotte spullen naar Repair Café De Pijp!
In de Amsterdamse Pijp vindt op laatste zondag van de maand tussen 12 en 16 uur voor het 12e jaar een Repair Café plaats.
Je kunt met je kleding, lampen en apparaten e.d. ter reparatie langs komen. Stofzuigers alleen als ze van binnen schoon zijn gemaakt (stof is schadelijk voor electronica). Geen laptops en printers want die kosten teveel tijd. Geen magnetrons (geen expertise) Geen reparatie aan huis (niet verzekerd)
Aanmelden is niet nodig. Laatste klus wordt om 15.30 uur aangenomen. Donatie voor materialen wordt op prijs gesteld.

Meer weten? Stuur een mail naar Repaircafedepijp@gmail.com. Om de Repair Cafés leuk te houden en verkeerde verwachtingen te voorkomen, zijn er huisregels opgesteld.

Duurzaam!
Wat doe je met een kapotte citruspers, broodrooster of cd-speler? Weggooien, want een nieuwe is vaak goedkoper dan laten repareren. Dat is zonde, niet alleen van het geld, maar ook van de (onnodige) belasting van het milieu. Daarom komt een groepje handige vrijwilligers maandelijks bijeen in het Repair Café om kapotte spullen van buurtbewoners te repareren. Door kapotte spullen te laten repareren, bespaar je niet alleen geld, maar ook kostbare grondstoffen. Ook beperk je zo de CO2-uitstoot: door oude spullen langer te gebruiken, is er minder energie nodig voor het maken van nieuwe producten én voor de vernietiging van oude spullen. En of je kapotte artikel nu gemaakt kan worden of niet: je weet na je bezoek in ieder geval waar je aan toe bent: het mag terug naar de fabrikant, is ‘overleden’ of wordt door deskundige vrijwillige buren – gemaakt. Zo leer je nog eens wat én je leert – op een informele manier – je buren kennen.

Locatie
Voedselmarkt, Lutmastraat 61A, Amsterdam
Kosten toelichting
Donatie voor materialen wordt op prijs gesteld.
Thema Duurzaamheid / energie, reparatie
Deel dit: