Activiteit

Frans Halsbuurt Kijk- en Luistertour

do 26 mei 2022 - wo 31 aug 2022 , 15:00 uur
Illustration

Op donderdag 26 mei zal om 15.00 uur de Frans Halsbuurt Kijk- en Luistertour feestelijk van start gaan.
Een initiatief van bewoners, mede mogelijk gemaakt door de Frans Hals Buurtvereniging en stadsdeel Zuid.
Op 29 plekken in de buurt komen panelen te hangen waarbij bijzondere foto's en aansprekende verhalen samenkomen. De rode draad in de expositie is het leven in deze prachtige buurt door de jaren heen. Van het cabaret van Eduard Jacobs, de stallen van Heineken tot nachtcafé Mazzeltof. Een rijke historie van ondernemerschap; van de talrijke melkboeren, gereraties Duikelman, Witbaard en spraakmakende bedrijven zoals Carels, de Plug, 't Mannetje en Taart van m'n Tante. Tevens boeiende verhalen over activisme, krakers, prostitutie en vergroening van de buurt.
Via de QR codes op de panelen kunnen de bezoekers aan de Frans Halsbuurt Kijk- en Luistertour de verhalen horen, verteld door de buurtbewoners zelf. Op de website van de buurtvereniging www.franshalsbuurtvereniging.nl zal dan ook nog veel extra beeldmateriaal en informatie te vinden zijn.
Voor alle initiatiefnemers, geïnterviewde en geïnteresseerde buurtbewoners, stadsdeel Zuid en pers zal op donderdag 26 mei onder het genot van een hapje en drankje de Frans Halsbuurt Kijk- en Luistertour worden geopend. Iedereen is vanaf 15.00 uur van harte welkom aan de Ruysdaelkade ter hoogte van de Quellijnstraat.
De expositie zal de gehele zomer, tot eind augustus blijven hangen.

Locatie
Frans Halsbuurt
Kosten
Gratis

Gestart op do 26 mei 2022. Eindigt wo 31 augustus 2022
Deel dit: