Activiteit

Het Gesprek

do 3 mrt 2022 - za 5 mrt 2022 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

Het Gesprek is een theatraal onderzoek van Jurrien van Rheenen i.s.m. CC Amstel & Theater De Generator naar ons sociale zekerheidsstelsel en de bijstand.

We bevinden ons in een afgesloten kantoorruimte. Roze vloerbedekking. Glazen wanden en een tafel die de ruimte in tweeën splitst. De deur achter mij staat op een kier. Jij zit tegenover me en zonder mij aan te kijken begin je te spreken.

Het Gesprek is een interactieve voorstelling waarin het publiek onderdeel wordt gemaakt van gesprekken bij de sociale dienst. Je wordt beklemmende situaties ingesleurd die door het bijstandsbeleid zijn ontstaan. Het is een voorstelling over het uitvoeren van het onuitvoerbare, over zelfbeschikkingsrecht en over stil en luidkeels verzet. Over de restanten van onze sociale zekerheid.

Nederland telt 431.000 mensen met een bijstandsuitkering. Het Gesprek is tot stand gekomen door interviews met uitkeringsgerechtigden, activisten, klantmanagers, gemeenteraadsleden, medewerkers van welzijnsorganisaties en juristen, uit Amsterdam en Leiden. Op basis van deze gesprekken schreven Jurrien van Rheenen en Tirza Gevers de tekst.

Jurrien van Rheenen studeerde in 2015 af aan de Toneelacademie Maastricht en maakt sindsdien sociaal realistisch theater. Eerder maakte ze, ook samen met Tirza Gevers, de voorstelling Waarom Mannen Slaan bij Theater De Generator, eveneens op basis van interviews met de betrokkenen partijen.

Speeldata
do 3 mrt 19.30 uur | première | randprogramma | CC Amstel
vr 4 mrt 19.30 uur | randprogramma | CC Amstel
za 5 mrt 16.00 uur | CC Amstel
za 5 mrt 19.30 uur | randprogramma | CC Amstel

Tickets
Regulier 1: € 6.50
Regulier 2: € 16.50
Regulier 3: € 26.50
We hanteren 3 prijzen voor deze voorstelling.
We dagen je uit om stil te staan bij je eigen financiële privileges bij het kopen van dit ticket.

 

Kosten
Met korting
Kosten toelichting
Regulier 1: € 6.50 Regulier 2: € 16.50 Regulier 3: € 26.50 We hanteren 3 prijzen voor deze voorstelling. We dagen je uit om stil te staan bij je eigen financiële privileges bij het kopen van dit ticket.
Doelgroep
Alle volwassenen

Gestart op do 3 maart 2022. Beëindigd za 5 maart 2022
Deel dit: