Activiteit

Presentatie Luisterwandelgids Beatrixpark

zondag 28 november 2021 , 15:00 - 17:00 uur

Presentatie Luistergids Beatrixpark 
Op zondag 28 november 2021, 15.00 uur is de officiële presentatie van de luistergids Beatrixpark ‘Op expeditie naar de luisterhorizon’ van Soundtrackcity in de Kunstkapel in het Beatrixpark. De gids Heeft tot doel mensen bewust te maken van de auditieve ruimte en biedt een wandeling door het park inclusief een tiental ‘luisteroefeningen’. 

Met de gids kan iedereen een wandeling maken door het park op zoek naar de zogenoemde geluidshorizon. Wat hoor je in het park? Hoe ‘ver’ kan je luisteren? Hoe wordt wat je hoort beïnvloed door de bomen en struikgewas in het park? Wat voor invloed heeft de aanwezigheid van de snelweg? De gids is ontwikkeld in samenwerking met het kunstenaarscollectief BMB con. 
De gids is tot stand gekomen in het kader van Urban Sound Lab en met steun van de Vereniging Vrienden van het Beatrixpark. Marleen Munniksma, voorzitter van Vereniging zal de presentatie openen. Samen met de kunstenaars van BMB con. gaat het publiek naar buiten om een van de luisteroefeningen uit de gids doen in het park. Daarna zal een aantal mensen iets vertellen over hun persoonlijke luisterervaringen in het Beatrixpark. 
De luistergids bij de release verkrijgbaar voor de eenmalige introductieprijs van € 5,- 

Het aantal deelnemers is beperkt i.v.m. corona, reserveren is geboden door een e-mail te sturen naar communicatie@soundtrackcity.nl 

De luistergids ‘Op expeditie naar de luisterhorizon’ is de nieuwste in een reeks gidsen van Soundtrackcity die mensen de gelegenheid geven bijzondere kunstervaringen te hebben in tijden van corona, onbelemmerd door lockdowns, anderhalve meter of andere restricties. Eerder in de reeks verscheen ‘Homing inside Out’, een luistergids die mensen in quarantaine konden gebruiken om in eigen huis op expeditie te gaan binnen de grenzeloze ruimte van auditieve ervaring. 

meer over urban sound lab: https://urbansoundlab.nl 
meer over de luistergids: https://soundtrackcity.net/release-beatrixpark-luistergids/ 

Eerder heeft Soundtrackcity de luistergids  Sarphatipark/ ‘Als muziek in je oren’ uitgebracht

Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: