Activiteit

Het Meubel van Morgen

di 4 mei 2021 - zo 6 jun 2021   |   9:00 - 0:00 uur   |   Studio DepartFrom

'Het Meubel van Morgen'

In opdracht van Studio DepartFrom werden kunstenaars Margriet Gehrels en Didi Overman uitgenodigd om een project te maken. De etalage ligt aan de populaire Gerard Doustraat, en trekt veel aandacht door de diverse exposities. Na hun bezoek Margriet en Didi aan de studio, begon een zoektocht naar een thema dat hun beide bindt.

Zij herkenden zich beide al snel in het thema 'verlangen'. Met als resultaat een collage van vintage meubelstukken, gevuld met poezie, herinneringen. Zo zijn er dromen vertaald in een bos of staan de benen symbool voor de sterke vader naar wie als kind werd opgekeken. Een veilige herinnering. Een diner, of theekransje symbolideert het gespek dat nooit meer mogelijk is. Of wel?

Nu door de Corona crisis vele kringloopwinkels het aanbod niet meer aankunnen, gaven bekenden en vrienden met liefde hun gebruikte meubels aan dit project. In de kastjes zijn de herinneringen en dromen verwerkt met droomachtige voorstellingen.

Verlangen als wens? Het willen loslaten of juist het vasthouden van herinneringen. Iets dat gewenst of ongewenst nooit terugkomt. Maar vooral een ontastbare behoefte naar iets dat niet kan. Voor de een een dankbaar gevoel van kracht en inspiratie, voor de ander een pijnlijk gemis.

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Wij inspireren graag de voorbijganger. Tijdens een avondwandeling, of wachtend in de rij voor de bloemenwinkel.
Datum do 13 mei 2021
Gestart op
di 4 mei 2021
Eindigt
zo 6 juni 2021
Andere locatie
Studio DepartFrom
Gerard Doustraat 154
1073VZ Amsterdam
E-mailadres
info@departfrom.nl