Activiteit
Activiteit

Monoloog IV: Serach, Wandelend Geheugen

zaterdag 20 maart 2021 , 20:45 - 21:00 uur

Hilde vroeg de spelers vanuit de Liberaal Joodse Gemeente een verhaal of personage uit de Thora te kiezen dat hen inspireert. Van daaruit werken ze toe naar een serie van zes monologen. Van eind januari t/m half april is er iedere twee weken online een nieuwe monoloog te zien.

Helma Blankman speelt haar monoloog op zaterdag 20 maart om 20.45 uur, als vierde in de serie. De solo duurt 15 minuten en is voor iedereen gratis via een Zoom-link te zien. Meld je aan via de website van CC Amstel. Per mail krijg je dan een bevestiging van je bestelling toegestuurd en een link naar de monoloog. Lees de mail en het e-ticket goed door voor alle praktische info.

De vierde monoloog in de serie is van Helma Blankman. Helma zingt als chazan in verschillende joodse gemeentes in het land. "Rituelen verbinden mensen en dat doet muziek ook", zegt ze.

Helma heeft zich laten inspireren door de persoon Serach, waarnaar zij zelf is vernoemd. Serach staat bekend als de vrouw die met haar lier de terugkomst van Yosef bezingt. Zijn vader Jacob dacht dat hij gestorven was. Er is iets bijzonders met Serach aan de hand. Ze wordt ouder, maar sterft niet. Door de geschiedenis van het joodse volk heen duikt Serach op als raadgeefster en is ze een 'wandelend geheugen'. In deze monoloog roept Helma op om traditie levend te houden, simpel door te doen.

Tekst & regie: Hilde Tuinstra
Spel & zang: Helma Blankman
Techniek: Miguel Rodriguez

Duur: 15 min.

Meld je aan

Kosten
Gratis
Illustration
 

Meld je aan