Activiteit

De Schone Pijp gaat de wijk in. Kom je ook?

zaterdag 31 oktober 2020   |   13:00 - 17:00 uur   |   Groen Gemaal in het...

VANWEGE DE CORONAMAATREGELEN WORDT DEZE ACTIVITEIT T/M TENMINSTE EIND NOVEMBER UITGESTELD!

De Schone Pijp had een reeks zaterdag bijeenkomsten georganiseerd om De Pijp weer een beetje schoner te maken. Hieronder het oorspronkelijke bericht. Na november zal De Schone Pijp werkgroep verder kijken naar hervatting van de activiteiten.

 

--- Oorspronkelijk bericht---

De vrijwilligers van de Werkgroep De Schone Pijp zijn sedert 2016 actief om de buurt schoon en netjes te maken en te houden. Vanaf 10 oktober tot 10 november zullen zij op 5 zaterdagen op 5 locaties in De Pijp, voorlichting geven over hun activiteiten en ook bewoners oproepen zich op te geven voor bijeenkomsten alsmede mee te doen aan diverse De Schone Pijp acties.


Ook zullen er op deze 5 zaterdagen mini workshops worden gegeven zoals een "Mini Buurtschouw" en een "Poets je Bakkie" of anders de buurt opknappen alsmede voorlichting geven en met een bakfiets dit ondersteunen. 
De in De Pijp bekende Citybins (afvalbakken) actie om meer deelnemers te krijgen en veel meer zaken die de Werkgroep De Schone Pijp in de loop van de jaren heeft gedaan, zoals afvalstickers, katoenen De Schone Pijp zakken uitdelen.
o.a. 
Een Schone Pijp buurt en duurzaam in je eigen buurt bezig zijn is het uitgangspunt Want de Straat is ook jouw Huiskamer en die hou je graag schoon en netjes, toch.


Locaties en datums zijn op Zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur zijn we te vinden op;


31 oktober Groen Gemaal in Sarphatipark.
7 november Marie Heinekenplein.
Iedereen is welkom om te ervaren hoe het is om als vrijwilliger van de Werkgroep De Schone Pijp actief te mogen zijn en gelijk te zien hoeveel verschil het zal zijn als we gezamenlijk er de schouders onder zetten om onze Mooie Pijp, Schoon en Netjes te houden.  Want als wij het als bewoners niet doen Wie doet het dan wel?
 

locatie Groen Gemaal in het Sarphatipark