Activiteit

Waar gaat ons buurtbudget naar toe?

maandag 15 juni 2020   |   20:00 - 22:00 uur   |   Online!

Op de komende Buurttop G250 gaan we plannen maken voor de buurtbudgetten. Op maandagavond 15 juni 20.00 uur houden we een Zoom G250!

Buurtbudgetten
De gemeente Amsterdam stelt buurtbudgetten beschikbaar: € 100.000,- voor het gebied De Pijp/Rivierenbuurt en nog eens hetzelfde bedrag speciaal voor de Diamantbuurt. Je kunt zelf plannen indienen. Later kan iedereen in het gebied over die plannen stemmen. Alle informatie hierover vind je op www.amsterdam.nl/buurtbudgetzuid.

Buurttop G250 vindt het belangrijk dat zij die wonen en werken in De Pijp vooral met elkaar spreken over het maken van plannen en de besteding van het geld. Het is immers ons belastinggeld en de plannen moeten de buurt en haar bewoners ten goede komen. Wil je dat er van het geld meer bomen worden geplant? Moet het naar het opvoeren van een maandelijks buurttheaterstuk, naar een lessenserie voor kinderen in het Sarphatipark of naar een armoedeproject voor de meest kwetsbaren in de wijk? Wil je invloed uitoefenen op hoe je buurt eruit ziet: zoom dan mee!

Hoe gaan we het doen?
Om mee te doen vragen we je om uiterlijk zondag 14 juni een mail te sturen naar j.overweel@wijkcentrumdepijp.nl. Geef in die mail aan waar je geld aan zou willen besteden in De Pijp. Of beter nog: misschien heb je al een concreet plan dat je aan anderen wil voorleggen. Met deze informatie kunnen wij je vast in een groep indelen. We sturen je vervolgens een mail terug met een link zodat je mee kunt Zoomen.

Let op: Stuur je vóór 7 juni een mail, dan kun je ook meedoen aan een informatie Zoom op maandagavond 8 juni 20.00 uur. Stadsdeelbestuurder Rocco Piers licht toe en kan direct antwoord geven op vragen die je over het buurtbudgetten proces mocht hebben. Vragen over proces en procedure kun je trouwens altijd aan het stadsdeel stellen via bovengenoemde webpagina.

Diamantbuurt
De Diamantbuurt kent een eigen proces dat later van start gaat. Maar niets houd je tegen om er alvast met je buurtgenoten over te spreken. Geef het even aan als je uit de Diamantbuurt komt, dan houden we daar bij de groepsindeling rekening mee.

Hulp
Heb je hulp nodig bij het schrijven van je plan, dan kun je altijd bij Wijkcentrum De Pijp terecht. Daar zijn we voor.

De werkgroep Buurttop G250 ziet je mail met belangstelling tegemoet!

 

 

 

 

kosten gratis
locatie Online!
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk