Activiteit

De verleiding van Boost: een aflevering in de reeks De Lokroep.

woensdag 26 februari 2020   |   20:00 - 22:00 uur   |   CC Amstel

De derde aflevering uit de reeks ‘De Lokroep, hoe verleid jij de politiek’ zet BOOST uit Amsterdam Oost in de schijnwerpers. BOOST begon eigenlijk met HOOST, een tijdelijke woonvoorziening waar een groep van ruim 30 vluchtelingen zelf een opvanglocatie realiseerde, met brede steun vanuit de buurten van Amsterdam Oost. Kleinschalige opvang, van onderop georganiseerd.

Halverwege 2016 ging BOOST van start: een ontmoetingsplek en community van vluchtelingen en bewoners die samen werken aan taal, integratie en perspectief, eerst vooral uit Amsterdam Oost maar inmiddels uit de hele stad. Wekelijks bieden ruim 150 vrijwilligers de nodige handvatten aan meer dan 200 vluchtelingen om een eigen volwaardige plek te vinden in onze stad.

Sinds augustus 2017 huist BOOST in een voormalig buurthuis in de Transvaalbuurt in Amsterdam Oost. De gemeente Amsterdam heeft het pand in gebruik gegeven aan BOOST om er zich verder te kunnen ontwikkelen. Hoe heeft BOOST dat voor elkaar gekregen, en wat is het geheim van het succes van BOOST? Hoor en zie het hele verhaal, en verneem hoe BOOST de politiek heeft verleid hen te steunen.

Waar:                  CCAmstel, Cullinanplein 1 (achter het Asscher gebouw)

Wanneer:           Woensdag 26 februari, 20.00 uur

Tickets:                5 euro (vrijkaarten op aanvraag)

Meer info:          Over de hele serie en kaartverkoop: https://ccamstel.nl/programma/de-lokroep/

kosten toelichting Entree is 5 euro
doelgroep:  Alle volwassenen