Activiteit

Oorlogsvrouwen

ma 25 nov 2019 - do 28 nov 2019   |   20:30 uur   |  

Karina Holla vertelt oorlogsverhalen van jonge Russische vrouwen die in 1941 de oorlog ingingen om tegen Hitler te vechten.


Karina Holla vertelt enkele oorlogsverhalen van jonge Russische vrouwen die in 1941 de oorlog ingingen om tegen Hitler te vechten. Vrouwen in onmenselijke omstandigheden.

Wat zij meemaakten aan het front was zo gruwelijk dat ze er lange tijd over moesten zwijgen. De vrouwen dragen geweren die soms groter zijn dan zijzelf of alsof het geweer een pop is. Ze zijn mecaniciens, soldaten van afweerraketten, ze werpen bommen, zijn piloten van gevechtsvliegtuigen, worden gevangen genomen en gefolterd. Toch blijven ze vrouwen.

In de vier jaar van de oorlog kunnen ze alles, durven ze alles. Zij slaan een stuk van hun leven over om het vaderland te verdedigen. In plaats van bruiden werden ze soldaten.

In het begin worden ze bespot en uitgelachen omdat ze vrouw zijn: jij met die dunne armpjes. Ze krijgen medailles, maar na de oorlog mogen ze niet over hun ervaringen praten. Alleen de heldenverhalen van de mannen mogen gehoord worden.

kosten toelichting Regulier: € 16.50 CJP / Stadspas / Student / 65+ : € 14.50
doelgroep:  Alle volwassenen
datum ma 25 november 2019
gestart op ma 25 november 2019
beëindigd op do 28 november 2019