Activiteit

Urban Sound Lab Luister- en Schrijfworkshop

dagelijks   |   14:00 - 16:00 uur   |   Huis van de Wijk de Pijp

Tijdens deze Urban Sound Lab workshopreeks leer je om met andere oren naar jouw omgeving te luisteren. Je onderzoekt de relatie die je hebt met de geluiden in je omgeving en schrijft een tekst, gedicht of lied naar aanleiding van deze geluiden. Deze workshop is onderdeel van de Urban Sound Lab. Dit is het rondreizend laboratorium van Soundtrackcity en onderzoekt drie jaar lang samen met bewoners en kunstenaars uit verschillende disciplines de geluidsomgeving van Amsterdam.

In de eerste workshop ga je onder begeleiding van geluidsexperts op pad door de buurt, op zoek naar de geluiden die jouw leefomgeving typeren. Door middel van luisteroefeningen worden je oren gesensibiliseerd. Je krijgt een eenvoudig opnameapparaatje mee naar huis om je persoonlijke geluidsomgeving op te nemen.
In de tweede workshop ga je met je persoonlijke geluiden aan de slag en onderzoek je waarom deze geluiden belangrijk voor je zijn. Waarom vind je ze prettig of juist irritant of storend? 
Samen met een schrijver ga je in de derde workshop een korte tekst/ gedicht, scène, lied of rap schrijven naar aanleiding van je geluiden. De verzamelde geluiden en verhalen worden gepresenteerd tijdens een radioshow in het theater in de buurt, CC Amstel op 24 mei 2019.

In deze workshops werken ouderen samen aan hun persoonlijke geluidsverhalen en smeden deze samen tot een spannende soundmix van geluiden en verhalen.

Er is ruimte voor 10 deelnemers.

Iedere workshop duurt ongeveer 2 uur en de data zijn als volgt:
Workshop 1: dinsdag 23 april om 14.00 
Workshop 2: woensdag 24 april om 14.00
Workshop 3: wordt later bekend gemaakt

Locatie: nog nader te bepalen, info volgt.
Deelname is gratis.

Let op: je schrijft je in voor de gehele workshopreeks, je kunt niet meedoen aan een of twee workshops. 
Ben je nieuwsgierig geraakt? Meld je dan aan via info@urbansoundlab.nl.

kosten: gratis
type:  Workshop /les
gestart op: di 23 april 2019
beëindigd op: wo 24 april 2019
meer info over locatie: De workshop op 23 april start buiten voor de Shoura Moskee aan de Jekerstraat in de Rivierenbuurt
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk