Activiteit

Wijkcentrum de Pijp

elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag   |   10:00 - 17:00 uur   |   Huis van de Wijk de Pijp

Wijkcentrum De Pijp is een onafhankelijke buurtorganisatie met als belangrijkste drijfveer: een prettige, veilige en betaalbare buurt voor iedereen. We kennen de geschiedenis van de buurt en haar vele actieve buurtbewoners en ondernemers. En we weten de weg naar ambtenaren en politici.

Het wijkcentrum heeft kennis in huis op het gebied van wonen, natuur & milieu, welzijn, zorg, burgerparticipatie en openbare ruimte. We ondersteunen buurtinitiatieven en maken samenwerking tussen verschillende belangengroepen mogelijk. De voornaamste rol van het wijkcentrum is initiatieven uit de buurt bundelen en faciliteren.

Al sinds 1969 is het wijkcentrum er voor alle bewoners en ondernemers. In De Pijp wonen circa 35.000 mensen en er zijn ruim 5.000 bedrijven gevestigd (telling OIS 2016). Ontwikkelingen in de buurt volgen we op de voet, waardoor we over de jaren heen hét kenniscentrum van de buurt zijn geworden. Met die kennis ondersteunen we bewoners en ondernemers bij hun initiatieven voor de buurt om zo hun invloed op de buurt te vergroten en te versterken. 

Bij alle activiteiten van het wijkcentrum, zijn we op zoek naar samenwerking met bewoners en professionals in de buurt om zo gezamenlijk De Pijp mooi en leefbaar te houden.

Wil je zelf aan de slag in de buurt? Loop vooral even binnen!

datum wo 4 september 2019
gestart op di 5 februari 2019
beëindigd op za 28 maart 2020