Activiteit

Urban Sound Lab Geluidswandeling door de Diamantbuurt

za 2 feb 2019 - zo 3 feb 2019 , 16:30 - 17:30 uur

Urban Sound Lab Geluidswandeling – Geluiden en verhalen uit de Diamantbuurt

De eerste geluidswandeling van Urban Sound Lab gaat tijdens de Muziektheaterdagen 2019 in CC Amstel in première. Deze wandeling met koptelefoon en geluidsspeler is gemaakt in samenwerking met bewoners uit de Diamantbuurt. Hun persoonlijke geluiden en geluidsverhalen binnens- en buitenshuis zijn te horen in deze wandeling.

Hoe klinkt de Amsterdamse Diamantbuurt? Welke geluiden zijn er te horen in de straten, op de pleinen en in de huizen? 
Met een koptelefoon, een geluidsspeler en een plattegrond maak je een geluidsreis door de buurt. Bewoners vertellen je over de geluiden en klanken die ze dagelijks horen. Wat is het eerste dat ze horen als ze ’s ochtends wakker worden? Welke straat klinkt het mooist? Welk geluiden maken dat ze zich thuis voelen? Wat is hun lievelingsgeluid? Zijn er vervelende geluiden? Welke geluiden zouden ze niet willen missen? Zijn er geluiden die iedereen hoort? Wat horen mensen die ’s nachts wakker zijn?

Ontdek de Diamantbuurt op een nieuwe manier en luister naar de partituur van klanken, stemmen en verhalen van deze bijzondere buurt.

Deze geluidswandeling maakt onderdeel uit van URBAN SOUND LAB.
Urban Sound Lab is het rondreizend laboratorium van Soundtrackcity en onderzoekt drie jaar lang samen met bewoners en kunstenaars uit verschillende disciplines de geluidsomgeving van Amsterdam Zuid. De afgelopen maanden was de Diamantbuurt aan de beurt. Gewapend met een geluidsrecorder spraken de kunstenaars van Urban Sound Lab met buurtbewoners -van piepjong tot oeroud- over hun omgevingsgeluiden.
Een bonte verzameling klanken, stemmen en verhalen is nu samengesmeed tot een geluidswandeling door de Diamantbuurt.

Urban Sound Lab Geluidswandeling #1
Zaterdag 2 en zondag 3 februari, 16.30 uur
CC Amstel, Cullinanplein 1, 1074 JN Amsterdam
Ticket: € 10,- 
Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website van CC Amstel.

Locatie
CC Amstel
Doelgroep
Alle volwassenen
start / einde
Gestart op za 2 februari 2019. Beƫindigd zo 3 februari 2019
Illustration
 
Deel dit: