Activiteit

Urban Sound Lab | Luisteravond #1

vrijdag 23 november 2018 , 20:00 - 21:00 uur

Geluid en geluidsverhalen uit De Pijp, door jong en oud
De afgelopen negen maanden hebben bewoners van De Pijp geluiden verzameld en verhalen geschreven over wat ze in de buurt hebben gehoord, als antwoord op de vraag: Hoe klinkt de stad?

Tijdens de Urban Sound Lab Luisteravond kun je luisteren naar geluiden en verhalen van bewoners van De Pijp. De luisteravond is een live buurtconcert van klanken en stemmen waarbij alle verzamelde geluiden en verhalen worden afgespeeld, voorgelezen en gemixt en gematcht met live interviews met jongeren en ouderen uit Zuid.

De stad beter begrijpen
Presentator Marjolein Frijling gaat met het publiek op zoek naar verborgen verhalen en de betekenis van geluid in de stad. Bewoners van De Pijp komen uitgebreid aan het woord. Aan welke geluiden zijn ze gehecht, welke geluiden missen ze? Welk geluid willen ze liever niet horen? Luisteren jongeren anders dan ouderen? En wat betekenen al die verzamelde geluiden voor de buurt en de bewoners?

Kortom, helpen geluiden ons het leven in de stad beter begrijpen?

Oproep
Hoe moet De Pijp over 10 jaar klinken? Soundtrackcity is op zoek naar bewoners die samen met hen willen nadenken over hun geluidsomgeving. Doe mee en stuur je idee naar info@urbansoundlab.nl.

Locatie
CC Amstel
Illustration
 
Deel dit: