Activiteit

Kaagman Intense

dagelijks   |   16:00 - 19:00 uur   |  

Officiële opening - Donderdag 24 mei, vanaf 16.00 uur

Kaagman Intens

Op donderdag 24 mei om 16.00 uur opent artKitchen Gallery haar deuren voor de expositie van Hugo Kaagman: Kaagman Intense. Je bent van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn.

De expositie toont zijn nieuwe werk, maar is tevens retrospectief. Hij heeft het allemaal: punk, reggae, politiek, geometrie en een goed gevoel voor humor en kleur.

Hugo Kaagman staat bekend als pionier van de stencil kunst.De levensgrote sjablonen die hij eind jaren ‘70 maakte, vormen de bakermat van de wereldwijde street art-beweging.

In zijn studiejaren maakte hij deel uit van een creatieve groep binnen de Amsterdamse punk- en kraakbeweging. Samen met Diana Ozon en graffiti artiest Dr. Rat richtte hij het fanzine de Koekrant en de punkclub DDT666 op voordat hij zich vol op street art stortte.

Kaagman is momenteel bezig met een aantal grote lokale projecten die samenvallen met de expositie zoals schilderingen in de nieuwe fietsenstalling in de Gerard Doustraat en op het GEB-huisje op het Hemonyplein.

De expositie loopt t/m 23 juni en is elke week van woensdag t/m zaterdag tussen 13.00 en 18.00 te bezoeken.

 

Kunstwerk Kaagman in fietsenstalling Gerard Doustraat

Hugo Kaagman is momenteel bezig om een kunstwerk aan te brengen in de nieuwe Gerard Doustraatstalling in de Amsterdamse Pijp. Op zaterdag 26 mei zal de stalling officieel geopend worden en is het kunstwerk van Kaagman zichtbaar voor het publiek. Meer info volgt.

kosten: gratis
datum: do 14 juni 2018
gestart op: do 24 mei 2018
beëindigd op: za 23 juni 2018