Activiteit

55 nieuwe watertuinen!

vrijdag 25 mei 2018   |   9:00 - 15:00 uur   |   Watertuinen Boerenwetering,Wijkservicepunt Ymere,

Nieuw groen in de Boerenwetering
Op woensdag 23 en op vrijdag 25 mei worden er in 55 nieuwe watertuinen afgeleverd! Dat is heel goed nieuws voor de vrijwilligers die zich inzetten voor de watertuinen maar natuurlijk ook voor de rest van Amsterdam en alle mensen die regelmatig de Boerenwetering passeren en genieten van het groen!

Zoals velen van jullie weten hebben er de afgelopen jaren veel werkzaamheden op en rondom de Boerenwetering plaatsgevonden. Er is onder andere een ondergrondse parkeergarage gebouwd onder een deel van de Boerenwetering. Daardoor zijn er 3 jaar geleden veel watertuinen verwijderd of verplaatst. Na 3 jaar komen er nu 55 nieuwe watertuinen terug boven de nieuwe garage! Een enorme opsteker voor de groep vrijwilligers die zich al jaren inzetten voor de drijvende watertuinen en elke maand de tuinen onderhouden sinds 1997. Het lint van drijvende watertuinen wordt zo weer in oorspronkelijke staat en glorie hersteld.

Kom je ook helpen?
De drijvende vlotten worden op bovengenoemde dagen geleverd en wij gaan met vrijwilligers de speciaal gekweekte waterplanten hierin vlechten. Vervolgens worden de vlotten ter water gelaten. Lijkt het je leuk om te komen kijken of meehelpen? We kunnen jou hulp hier goed bij gebruiken!  We verzamelen om 9 uur en we verwachten ongeveer rond 15 uur klaar te zijn. Verzamelplaats voor woensdag 23 mei en vrijdag 25 mei is naast het plantsoentje tegenover Ruysdaelkade 15. Aanmelden kan bij Anna van Natuur&Milieuteam Zuid (anna@nmtzuid.nl of 06-20539406). Het is niet verplicht je vooraf aan te melden maar het is wel handig in verband met versnaperingen. Ook als je maar een uurtje kunt komen helpen ben je van harte welkom!

kosten: gratis
meer info over locatie: We verzamelen ter hoogte van Ruysdaelkade 15 bij het plantsoentje.
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk