Activiteit

De Versnelling van de Stad volgens Peter van Maaren

maandag 26 maart 2018   |   20:00 - 22:00 uur   |   OSTADE A'DAM

Toonaangevende buurtbewoners delen hun visie op de ontwikkelingen binnen het stadsdeel. Via een divers programma delen onze gasten hun persoonlijke perspectief op de snelle verandering van de stad. Met o.a. documentaire, theater, muziek, poëzie en voordrachten.

De vierde editie is op maandag 26 maart. Dan staat de versnelling volgens Peter van Maaren centraal. Ontmoeten en verbinden zijn sleutelwoorden voor Peter. Als bewoner van de Diamantbuurt gaat hij de strijd aan met de eenzaamheid van zijn buren door projecten te initiëren die nabuurschap en onderling contact bevorderen. Met o.a. de Oliebollenactie, het Tafelproject en de Geveltuinenburendag draagt hij bij aan respect en begrip tussen de diverse bewoners.

Programma
- Mini-docu De Wereld is mijn Familie over de Diamantbuurt;
- Rosalie Metze is onderzoeker bij het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI) van de Hogeschool van Amsterdam. Met een focus op zelfregie bij ouderen en outreachend werken en innoveren reflecteert Rosalie vanuit de wetenschap op het actief burgerschap in de Diamantbuurt;
- Geveltuinenburendag-panel. Jongeren uit de Diamantbuurt gaan, onder begeleiding van Glenn Soetosenojo (Combiwel), in gesprek met oudere buurtgenoten over hun ervaringen met de Geveltuinenburendag. Het buurtpanel bestaat uit Vahap Turkmen, buurman die het eten verzorgt, Chaja Penseel, buurvrouw die deelneemt aan de straattafel en ziet hoe iedereen met de tuinen bezig is, en Sherley Louise Willems, buurtbewoonster die veel steun ervaart bij het verzorgen van de geveltuin;
- Rikkert van Huisstede speelt samen met pianist Delaney Nelom fragmenten uit Zou jij het zijn. Een grappig filosofisch, liefdevol en verfrissend programma waarin liedjes, gedichten en teksten elkaar intuïtief afwisselen, alsof alles ter plekke ontstaat.

Presentatie: Michiel Bakker
Wanneer: maandag 26 maart 20.00u
Locatie: Ostade A'dam, Van Ostadestraat 233d
Tickets: 4 euro
Laatste editie: maandag 14 mei 

kosten toelichting: 4 euro, verkrijgbaar aan de zaal
meer info: www.ostadeadam.nl


1 reactie

Frank van Dorp

Een heel boeiend programma, maandag 26 maart in het Ostadetheater om 20.00 uur

22-mrt-2018 16:43
Wil je ook reageren? Meld je dan aan