Activiteit

Workshop Composteren op je balkon

vrijdag 23 februari 2018   |   10:00 - 12:00 uur   |   SarphatiparkGroen Gemaal


vr 23 februari 2018 - 10.00-12.00 uur

Wil je gaan composteren? Maar heb je nog wat extra kennis nodig om aan de slag te gaan? Twijfel je over welk composteersysteem het beste bij jou past? Doe dan mee aan één van de workshops die we in februari en maart organiseren. 

De drie workshops hebben elk een eigen insteek en worden op verschillende locaties gegeven. Op vrijdag 23 februari vindt de workshop Composteren op je balkon plaats in het Groen Gemaal. Op zaterdag 10 maart gaat het over Composteren in je tuin bij buurthuis Plan C. En op maandagavond 26 maart kun je aan de slag met het maken van je eigen wormencompostbak bij Wijkcentrum De Pijp.

Workshop
In de stad kun je op je balkon of in huis je je keukenresten heel mooi verwerken tot voedingsstoffen voor je planten . Maar hoe composteer je met een kleine wormenbak of fermenteer je organische resten met een bokashi-emmer? Daar gaat Natascha Hagenbeek van I can change the world with my 2 hands in deze workshop over vertellen. De workshop is in het Groen Gemaal in het Sarphatipark op vrijdag 23 februari van 10.00 tot 12.00.

Waarom composteren?
Als we onze geveltuinen en balkonplanten mooi groen willen hebben, dan is het belangrijk om het bodemleven met compost te voeden. Dat kunnen we verkrijgen door keuken- en tuinresten onder gecontroleerde omstandigheden om te laten zetten door levende organismen. Compost verbetert ook de structuur van de bodem, waardoor er meer zuurstof en water in de bodem opgeslagen kan worden. Plantenwortels vinden gemakkelijker water en voedsel en kunnen beter in de bodem dringen. Voor meer informatie over composteren, kijk eens op onze compostpagina of onze wormencompostpagina op onze website.

Meer weten en aanmelden
Je kunt je inschrijven via het formulier te vinden op onze website. De bijdrage in de kosten zijn €15 of €10 voor NMT-pashouders. De workshop gaat door bij 7 deelnemers en 10 is het maximale aantal. Als je interesse hebt in één van de andere workshops, kijk dan bij de Workshop Composteren in je tuin of de Workshop Maak je eigen wormencompostbak.  Heb je vragen, stuur dan een e-mail.

 

type:  Workshop /les
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk