Activiteit

Flamenco danslessen en Sevillanas door Pastora

elke dinsdag   |   18:30 - 22:00 uur   |   Broedplaats Cinetol

FLAMENCO in CINETOL!

Olé! De Flamencodanslessen van Pastora in Cinetol zijn weer begonnen, er zijn nog enkele plekken dus meld je gauw aan, of kom kijken of het iets voor je is! 

Flamenco is een expressieve, krachtige kunstvorm uit Spanje met intense zang en gitaarklanken in combinatie met krachtige houdingen, sierlijke armen en pittig voetenwerk. Je kunt veel emoties kwijt in de dans. Jong en oud, dik en dun, flamenco is voor iedereen. En het is ook nog eens mooi om naar te kijken en goed voor je houding, lijf en conditie.

Dinsdag: Cinetol Tolstraat 182, Amsterdam
18.30 - 19.45 Beginners - Tangos
19.45 - 21.00 Intermediate - Guajiras
21.00 - 22.00 Sevillanas (alle niveaus)

De lessen van Pastora zijn iedere dinsdagavond in Cinetol in de Pijp, de bruisende broedplaats voor muzikanten en kunstenaars, waar je ook gezellig kunt naborrelen in de Tolbar of op het terras.
Van 18.45-19.45 uur is er voor nieuwe beginners een basisles flamencodans met aandacht voor houding, voetenwerk, armvoering en het leren van een choreografie.
Van 19.45-21.00 uur is er les voor dansers vanaf 1 jaar ervaring in de stijl Guajiras. Dit is een prachtige dans waarin sierlijkheid, kracht en speelsheid van flamenco samenkomen.
Van 21.00-22.00 uur is het tijd voor Sevillanas, een vrolijke parendans uit Sevilla, super leuk om in je repertoire te hebben als je wel eens Zuid Spanje bezoekt. Je kunt alleen of samen komen, gezellig met een vriend(in) of je partner.

Flamencodanseres Pastora is een bevoegd en bevlogen docente, die al meer dan tien jaar lesgaf, o.a. op de Academia de Baile Noelia Sabarea in Spanje en in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Haar inspirerende lessen kenmerken zich door veel aandacht voor het ritme, het lichaam en de essentie van flamenco. Leren dansen is belangrijker dan een dans leren. Ze laat leerlingen op hun eigen niveau ontwikkelen en weet het beste in hen naar boven te halen.

Pastora werkte samen met gerenommeerde muzikanten zoals Rosario Amador, Luis Amador, Antonio Carrasco, Erminia Fernandez Cordoba, Juan Peñas, Rafael Domingo, Vicente Santiago, El Armenio. Zij gaf verschillende optredens met topdanseres Noelia Sabarea en maakte theatervoorstellingen, o.a. samen met regisseuse Selma Susanna. Op 5 mei trad zij op tijdens het Bevrijdingsdans Festival op het Museumplein. Door de Nederlandse Flamencobiënnale werd zij uitgenodigd voor de masterclass van de grote danser Farruquito. Pastora werd geschoold in Madrid op de academie Amor de Dios, in Sevilla op de academie van Matilde Coral en bij vele anderen.

www.pastora.nl  facebook: PASTORA FLAMENCO

Leslocatie Cinetol, Tolstraat 182. Meer informatie en aanmelden contact@pastora.nl en/of 06-25024315.

doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Workshop /les
datum: di 16 januari 2018
gestart op: di 3 oktober 2017
eindigt op: di 19 juni 2018
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk
Nog geen reacties