Activiteit

Flamenco danslessen Pastora

Op zaterdag , 12:00 - 15:00 uur

FLAMENCO danslessen Tijdelijk bij Cinetol in de Tolstraat 182 (ipv Buurtgebouw Henrick de Keijser ivm verbouwing)

Iedere zaterdag: 
12.00 - 13.00 Kidsflamenco
13.00 - 15.00 Flamenco Fundament  (Castañuelas and Sevillanas, Bulerías, Tangos, Fandangos con manton)

Meer info en aanmelden www.pastoraflamenco.com  
contact@pastora.nl en/of 06-25024315.

Flamenco is een expressieve, krachtige kunstvorm uit Spanje met intense zang en gitaarklanken in combinatie met krachtige houdingen, sierlijke armen en pittig voetenwerk. Je kunt veel emoties kwijt in de dans. Jong en oud, dik en dun, flamenco is voor iedereen. En het is ook nog eens mooi om naar te kijken en goed voor je houding, lijf en conditie.

Flamencodanseres Pastora is een bevoegd en geliefd docente, die op vele plekken lesgaf, o.a. meerdere jaren op de Academia de Baile Noelia Sabarea in Spanje en onlangs in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Haar bevlogen lessen kenmerken zich door veel aandacht voor het ritme, het lichaam en de essentie van flamenco. Leren dansen is belangrijker dan een dans leren.

Pastora werkte samen met gerenommeerde muzikanten zoals Rosario Amador, Luis Amador, Antonio Carrasco, Maria Marin, Erminia Fernandez Cordoba, Juan Peñas, Yota Baron, Rafael Domingo, Vicente Santiago, El Armenio. Zij werd geschoold in Madrid op de academie Amor de Dios, in Sevilla op de academie van Matilde Coral en bij vele anderen. Door de Nederlandse Flamencobiënnale werd zij uitgenodigd voor de masterclass van de grote danser Farruquito. Zij gaf optredens met topdanseres Noelia Sabarea en maakte diverse theatervoorstellingen, o.a. samen met regisseuse Selma Susanna.

Overige lessen in Amsterdam
Op maandag zijn er ook lessen voor volwassenen (beginners en gevorderden) in Cruqius Danshuis, Bottelarijstraat 289, Amsterdam
Zie www.pastoraflamenco.com/classes

 

Locatie
Broedplaats Cinetol
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op za 16 september 2023. Eindigt zo 30 juni 2024
Illustration
 
Deel dit:
Locatie
Aanbieder
Geplaatst door
Toekomstige data voor deze activiteit
zaterdag 1 jun 2024
zaterdag 8 jun 2024
zaterdag 15 jun 2024
zaterdag 22 jun 2024
zaterdag 29 jun 2024