Activiteit

Straatactie: bloeiende boomtuin

zaterdag 29 april 2017 , 13:00 - 15:00 uur

De Van Woustraat heeft een groot aantal boomspiegels in het brede deel van de straat. Dat zijn de stukken aarde rondom de bomen. Er staan momenteel hele leuke hekjes in, die voorkomen dat er afval wordt gedumpt naast de bomen en dat er honden in poepen. Maar veel van deze boomspiegels zijn kaal. Er groeit niets in. En dat terwijl er zoveel plek is naast de bomen voor een mooie boomtuin!

Een paar jaren geleden is er geprobeerd om er iets moois van te maken. En er zijn ook aantal bewoners en ondernemers in de straat die wel een tuintje onderhouden en hier veel energie in stoppen. Maar zou het niet fantastisch zijn als de hele straat straks vol staat met bloeiende bloemen?! Daarom wil Natuur&Milieuteam Zuid een straatactie organiseren waarbij we samen met buren, ondernemers en groen-liefhebbende vrijwilligers hier de handen uit de mouwen steken. Om de tuinen die momenteel verwaarloosd worden op te knappen.

Wat gaan we doen?
Op zaterdagmiddag 29 april van 13.00-15.00 uur gaan we de boomtuinen opknappen. Dat doen we door eerst te schoffelen, dan een klein beetje tuinaarde in de buurtboomtuinen aan te brengen met kruiwagens. Vervolgens gaan we een biologisch bloemenmengsel zaaien dat ook goed is voor bijen en vlinders. Tenslotte gaan we watergeven met gieters of een tuinslang. We zorgen ervoor dat we de wortels van de bomen niet beschadigen.

Lijkt dit je leuk? Kom dan meehelpen! Het wordt een gezellige actieve middag en we kunnen veel handen gebruiken! Hoe meer handen, hoe meer tuinen we kunnen doen. Meldt je aan bij Anna van Natuur&Milieuteam Zuid (Anna@NMTZuid of 06-20539406). We zijn ook op zoek naar mensen die willen helpen met de voorbereiding. Denk dan bijvoorbeeld aan flyeren in de Van Woustraat en uitzoeken welke tuintjes er verzorgd worden en door wie.

Illustration
 
Deel dit: