Activiteit

Bezoekerscentrum de Dageraad

elke donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag   |   11:00 - 17:00 uur   |   bezoekerscentrum De Dageraad

Bezoekerscentrum De Dageraad is onderdeel van Museum Het Schip. Achter de golvende gevel van een voormalige winkelruimte in het beroemde volkswoningbouwcomplex De Dageraad, van de architecten Michel de Klerk en Piet Kramer, vindt u informatie over de Amsterdamse School in deze buurt, een koffiecorner en het is tevens het startpunt/eindpunt van vele rondleidingen. Het Dageraad complex vormt, net als Het Schip, één van de hoogtepunten van de Amsterdamse School stijl.

Openingstijden

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Groepen graag op afspraak.Tijdens de openingstijde kunt u op het hele uur met een deskundige gids met de rondleiding mee. Start rondleiding (45 minuten) ieder heel uur: 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. De rondleiding neemt u mee langs het spraakmakende Dageraad complex, met aandacht voor de architecten en kunstenaars, de vormentaal van de Amsterdamse School, en de bijzondere geschiedenis van Woningbouwvereniging De Dageraad.

In de documentaire Wonen in schoonheid worden de kijkers meegenomen in de geschiedenis van het sociale woningbouwcomplex De Dageraad. Dit arbeiderspaleis, dat in 1920 is ontworpen door Michel de Klerk en Piet Kramer, is één van de hoogtepunten van de kunst- en architectuurstroming De Amsterdamse School. Het is gebouwd in opdracht van de socialistische woningbouwvereniging De Dageraad. In de documentaire lichten diverse deskundigen het idealisme van de woningbouwvereniging en De Amsterdamse School toe. Daarnaast schetsen buurtbewoners een beeld over het leven van toen en nu in De Dageraad. Deze verhalen worden ondersteund door historische foto’s en prachtig filmmateriaal. Hierdoor krijgen de kijkers een duidelijk beeld van het ontstaan en de ontwikkeling naar het heden van De Dageraad. Duur 25 miinuten. Kosten € 2.50. Indien u met de rondleiding meegaat, is de film gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per email of bellen naar 020 6868 595

 

 

type:  Tentoonstelling
datum: za 13 oktober 2018
gestart op: do 10 november 2016
beëindigd op: do 18 oktober 2018
meer info: www.hetschip.nl