Activiteit

Voor iedereen van 16 t/m 25 jaar. ‘Zingeving voor adolescenten'

donderdag 27 oktober 2016 , 15:15 - 17:00 uur

Heb je vragen over zingeving en wil je antwoorden verkennen 

samen met leeftijdsgenoten? 16 tm 25 jaar

 

doelen

-samen praten over zingeving, het onderwerp verkennen: wat is zingeving? wat betekent zingeving voor jou?

-open staan voor verschillende opvattingen over zingeving en elkaars persoonlijke ervaringen. -zingeving is vaak een persoonlijke aangelegenheid; doel is om het ook een

community-ervaring te laten zijn.
-inspelen op eventuele behoefte aan handvatten voor zingeving. -kennismaking met zingeving in filosofie, psychologie, religie.

enkele vragen

-Is er een zin of een doel of bedoeling in het leven?
-Heb je de indruk dat je leeftijdsgenoten hier mee bezig zijn? Zo ja, waar merk je dat aan? -Welke zingeving krijg je mee uit je eigen opvoeding en cultuur?
-Hoe is het om een tekort aan zin te ervaren? (welke gevoelens/gedragingen passen hierbij?) -Wat mogen we van de zin van het leven verwachten?

Ramon de Leeuw

Mijn naam is Ramon de Leeuw (1973) en ik ben initiatiefnemer en gespreksleider van deze gespreksgroep. Ik heb psychologie en muziekwetenschap gestudeerd (hoewel niet afgemaakt) en houd me in mijn vrije tijd sinds 1996 bezig met wijsheidstradities, oosterse en westerse, zoals filosofie, psychologie, mystiek en religie. Ik heb essays geschreven, aforismen en ultrakorte verhalen. Recent gaat mijn interesse uit naar zingeving en naar het welzijn van het individu en de rol van onze cultuur hierbij. Ik ben vader van een dochter en ben werkzaam als begeleider in de psychiatrie.

Locatie
Buurtgebouw Henrick de Keyser (HdK)
Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 16 t/m 22 jaar
Deel dit: