Bericht

STEMMEN OF LOTEN. VAN WIE IS DE DEMOCRATIE? OSTADE A'DAM I.S.M. WIJKCENTRUM DE PIJP

Geplaatst op 9 maart 2017, 13:47 uur

Wat is democratie? Een vierdelige reeks over democratie

Maandag 20 maart is alweer de vierde en laatste avond van de programmareeks Stemmen of Loten. Van wie is de democratie?. Deze avond draait om het thema 'We doen het zelf wel!'. We gaan terug naar De Pijp en zoomen in op wat we zelf gaan doen.

Deze laatste editie bevat een uitgebreid programma, waaronder een solovoorstelling van Lucas De Man

- De Man door Europa van Lucas De Man / Het Zuidelijk Toneel / Stichting Nieuwe Helden. Voor deze solovoorstelling reisde Lucas De Man door Europa, deed 17 steden in 8 landen aan en interviewde meer dan 20 creators die opstaan en strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Terug in Nederland neemt Lucas je mee op zijn reis en door de geschiedenis van Europa. Wat zijn de belangrijkste inzichten en strijdpunten van een nieuwe generatie Europeanen?

- We doen het zelf wel is een documentaireserie over de participatiesamenleving. Enthousiaste mensen in alle delen van het land nemen het heft in eigen hand. Anneloor van Heemstra en Susan Koenen volgen verschillende initiatieven, waarbij actieve burgers zelf vorm geven aan hun gemeenschap, dorp of buurt. Deze avond wordt de aflevering getoond over 'Huis van Carnisse', een Rotterdams wijkcentrum in zelfbeheer. Hier organiseren buurtbewoners met hart en ziel activiteiten voor de wijk. Toch blijven de verantwoordelijkheden en de financiële zaken van het wijkcentrum een voortdurende bron van zorg.

- De avond wordt afgesloten door Renée Frissen. Als externe promovendus is zij verbonden aan het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek. In haar voordracht wil ze kleine burgerinitatieven, zoals de G250, een hart onder de riem steken. Volgens Renée zijn deze initiatiefnemers de sleutel tot een goed functionerende participatiemaatschappij. Hoewel ze vaak ondergewaardeerd worden, wil Renée ze op deze manier graag aanmoedigen en bedanken voor hun inzet.

Avondvoorzitter: Lara Staal
Door: Ostade A'dam en Wijkcentrum De Pijp
Locatie: Ostade A'dam, Van Ostadestraat 233d Amsterdam

kaarten kosten 4 euro

Illustration
 
Deel dit: