Bericht

Lijn 16, de Pijp uit! De 24 weer terug op 18 april 2017!

Geplaatst op 29 december 2016, 14:06 uur

Vanaf maandag 9 januari tot en met maandag 17 april werkt het project De Rode Loper van de gemeente aan de herinrichting van de Ferdinand Bolstraat. Hierbij wordt o.a. het dubbele tramspoor vervangen door enkel spoor.

Tram 16 rijdt vanaf de De Lairessestraat via het Concertgebouwplein, Van Baerlestraat, Paulus Potterstraat, Hobbemastraat, Stadhouderskade, Leidseplein, Kleine-Gartmanplantsoen en Weteringschans naar het Weteringcircuit en eigen route v.v.

Vanaf dinsdag 18 april zal tram 24 weer rijden, op de oorspronkelijke route via Ceintuurbaan en Ferdinand Bolstraat.                   Tram 16 rijdt dan tijdelijk niet, vanwege de werkzaamheden en afsluiting van de De Lairessestraat.

aldus het GVB, de werkzaamheden in de Lairessestraat duren tot eind 2017 en of lijn 16  dan weer terugkomt, hangt af van het GVB-Lijnenplan na in gebruikname NZ-lijn.

Het Stadsdeel Zuid schrijft hierover: Door het wegvallen van tramlijn 16 in De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat in het onlangs gepresenteerde GVB-Vervoerplan is een nieuwe situatie ontstaan. Het aanpassen van het voorlopig ontwerp is daardoor vertraagd. Na afronding van de werkzaamheden eind 2017 rijden er veel minder trams door De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat. De tramrails worden na de herinrichting in principe alleen nog gebruikt voor de route van en naar de remise en voor omleidingen. Hierdoor hoeven de haltes niet ingericht te worden voor structureel tramverkeer en kunnen deze haltes worden ingekort. 

Het kan dus zijn dat lijn 16 van 9 januari 2017 tot 18 april 2017 rijdt via een omleidingsroute, daarna tot eind 2017 helemaal niet. En dan alleen in het voorjaar van 2018 voor het laatst rijdt, tot de ingebruikname van de NZ-lijn.

Illustration
 
Deel dit: