Bericht

Reigers op de Albert Cuyp

Geplaatst op 7 oktober 2016, 20:30 uur

Julie Hrudova exposeert van 7 okt - 2 dec 2016 in de Gall&Gall-erie

OVER DE FOTO'S:

Tien voor half zes. Er wordt afgebouwd, opgeruimd. Bederfelijke koopwaar wordt nog gauw afgeprijsd, dan weggegeven, weggegooid. De marktkoopmannen en -vrouwen van de Albert Cuyp pakken in. Elke beweging wordt nauwlettend gevolgd vanaf de daken. Grijsblauwe standbeelden met snavels. S-vormige nekken, lange poten.

Roerloze reigers in diepe concentratie, wachtend op het juiste moment. Waar gaan ze heen met de overgebleven vis? Hun vis. Of die van de buurman, als ze niet snel genoeg zijn. Het is een dans. Een voorstelling voor over de markt slenterende toeristen, voor buurtbewoners. Een schaakspel. Stratego. Dit zijn geen rottende vissenkoppen of haringen. Dit zijn trofeeën.

Fotograaf Julie Hrudova raakte gefascineerd door de hongerige reigers op de Albert Cuyp en legde hun sierlijke jacht vast. Hrudova (Praag, 1988) werkt als reportage- en portretfotograaf voor verschillende media, waaronder: Het Parool, NRC, de VPRO Gids en RTL Nieuws.

Haar fotoseries zijn te zien geweest in binnen- en buitenland (Amsterdam, Londen, Lublin, Kuldiga). Ze won verschillende prijzen met haar werk en kwam terecht in de finale van de International Street Photography Awards 2014. Hrudova studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, en volgde de master film en fotografie aan de Universiteit van Leiden.

www.juliehrudova.com
Facebook: Julie Hrudova Photography

De Gall&Gal-erie is gevestigd in de etalages van de Gall&Gall op de Eerste van der Helststraat/Sarphatipark

Illustration
 
Deel dit: