Activiteit

De plaat en zijn verhaal

vrijdag 31 maart 2017 , 19:30 - 3:00 uur

Initiatiefnemers El Snorro en Meester Moeilijk slaan de handen ineen met Café Hermes aan de Ceintuurbaan en daar is een goede reden voor:

Café Hermes is al 95 jaar een parel in de Pijp. Het voelt er als thuiskomen voor alles en iedereen. Zowel oude vertrouwde als kersverse, nieuwe buurtbewoners dragen de kroeg een warm hart toe en vinden dat Hermes moet bijven. Echter, op 1 april ontvangt café Hermes een brief van de beleggingsmaatschappij, over de toekomst van de kroeg. Logisch, dat de eigenaar van het pand veel meer geld kan en wilt gaan verdienen met een nieuw eenheidsworst-concept. Maar de buurt ziet op deze markante plek aan de Ceintuurbaan nr 55 veel liever het authentieke buurtcafé, dan een zoveelste Rental Bike-, Nutella- of hamburgertent.

Om deze sentimentele redenen slaan initiatiefnemers El Snorro, Meester Moeilijk en Café Hermes de handen ineen. Zij presenteren een nu al legendarische "verzoek-hoek-avond":

De plaat en zijn verhaal!

In een bescheiden hoek in de kroeg staat Meester Moeilijk met zijn vinyl platenspeler de aanwezige gasten te voorzien van allerhande, gangbare muziek, zoals vergeten popliedjes, een olijke Amsterdamse deun en wat oude disco. Op deze avond kunnen ook alle bezoekers een eigen langspeler of 12" plaat mee te nemen. Men krijgt zelfs een moment om zijn of haar persoonlijke verhaal te doen. In ruil voor een kort maar krachtig epos over de plaat, de kroeg en/of de buurt plaatst Meester Moeilijk de naald op het vinyl. De verteller van het mooiste verhaal wint een fles jenever. Dat is leuk natuurlijk, maar zou niet de hoofdreden reden moeten zijn van deelname: in Café Hermes zijn we immers allemaal gelijk.

Laat 1 ding duidelijk zijn: Dit is geen zielige geld-inzamelactie. Sterker nog, de buurt maakt zich "slechts" sterk met dit initiatief. Met aangrijpende muziek en dito verhalen laat men horen en zien dat Café Hermes moet blijven!

Locatie
café Hermes
Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: